CEM EDGE

Avtomatiziran sistem za ekstrakcijo z organskimi topili.

Ekstrakcija s sistemom EDGE je bistveno hitrejša od Soxhlet metode, popolnoma avtomatizirana v primerjavi s QuEChERS metodo in za uporabnika enostavnejša metoda napram ostalim sistemom za ekstrakcijo.

Sistem EDGE je primeren za različne vrste in velikosti vzorcev. Avtomatiziran proces ekstrakcije poteka pod tlakom in pri povišani temperaturi ter vključuje filtracijo in ohlajanje vzorca, ki se zbira v vialah za nadaljnjo analizo. Med posameznimi vzorci se izvede izpiranje komore s topilom, s čimer se prepreči navzkrižna kontaminacija. Z načinom dela in hitrostjo je EDGE popolnoma spremenil proces ekstrakcije za pripravo vzorcev.

Ključne prednosti:
• Najhitrejša tehnika za ekstrakcijo na tržišču (vsaj 3x hitrejša od ostalih sistemov)
• Posode za vzorce se preprosto sestavijo, razstavijo in očistijo (Q-cup)
• Aparatura je kompaktnih mer, ne zavzema veliko dragocenega prostora
• Ena tehnologija z neomejenimi aplikacijami

Loading...
Proizvajalec

CEM

Video

Brošure

CEM EDGE sistem za ekstrakcijo

Uporabniški priročnik

Navodila za uporabo CEM EDGE

Povezava na spletno stran proizvajalca

CEM EDGE

Aplikacijski zapisi

DGE_Extraction_of_Pesticides_from_Wet_Foods EDGE_Additives_from_Plastics EDGE_Extraction_of_Cannabinoids_from_Cannabis EDGE_Extraction_of_Fat_from_Low_Middle_and_High-Fat_Foods EDGE_Extraction_of_Pesticides_from_Cannabis EDGE_Extraction_of_Pesticides_from_Spices_ap0179v2 EDGE_Extraction_of_Pesticides_from_Strawberry_CRM EDGE_Extraction_of_PFAS_from_Soil EDGE_Extraction_of_Phthalates_from_PVC EDGE_Extraction_of_Semi-volatile_Organic_Compounds EDGE_Ultrafast_Total_Fat_Extraction_of_High-Fat_Meats PFAS_Free_EDGE Plastic_Pellets_SMART_Q_PHOENIX

Dodatki in potrošni material

Q-Dry – uparjalnik topila

Q-Dry je samostojni uparjalnik topila, ki je kompatibilen s 40 ml in 60 ml EDGE zbirnimi vialami. Prenos vzorca ni potreben, s čimer prihranimo čas in zmanjšamo porabo topila. Temperatura je časovno nastavljiva, pretok dušika pa je enostavno nastavljiv.

Opis

EDGE avtomatski sistem za ekstrakcijo je primeren za naslednje tipe ekstrakcij:

  • Dispersive solid phase extraction
  • Pressurised fluid extraction
  • Supported liquid extraction
 Sestavni deli in način dela s sistemom EDGE:Aluminijasta posoda za vzorce Q-Cup je sestavljena iz treh enostavnih kosov:
  1. Q-Cup cilinder
  2. Filter Q-Disc
  3. Navojno dno
Odprti zgornji del ustvarja disperzivni učinek in omogoča hitro ekstrakcijo in filtracijo. Q-Disc filter za enkratno uporabo filtrira vzorec ob zaključku ekstrakcije in tako omogoča takojšnjo nadaljnjo analizo pripravljenih vzorcev. Dodatni koraki niso potrebni. Preprosta oblika omogoča enostavno čiščenje. Avtomatiziran sistem ekstrakcije
  1. Izberete metodo
Ko v EDGE postavite stojalo s posodami z vzorci Q-Cup, preprosto izberete primerno metodo, določite število vzorcev in pritisnete »Start«.
  1. Vzorčevalnik za samodejni prenos vzorcev
Vzorčevalnik samodejno prenese Q-Cup z vzorcem v reakcijsko komoro. Ta se zapre s tlačnim pokrovom, ki zagotovi popolno zatesnitev posode Q-Cup.
  1. Ekstrakcija
Skozi dno in z vrha Q-Cup posode se doda topilo, da se vzorec omoči. Ko se stene komore segrejejo se tlak v vrzeli poveča, zaradi česar se topilo razprši v vzorec.
  1. Zbiranje ekstrakta
Ko vzorec doseže primerno temperaturo, se topilo razprši skozi Q-Disc, odteče skozi hladilno tuljavo in se zbere v viali. 

Podobni izdelki

Scroll to Top

Prijava na servis

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas